24 Eylül 2007 Pazartesi

YOĞURTLU PATLICAN SALATASI


Izgara etin ya da tavuğun yanına en çok yakışan bu yüzden de yazın vazgeçilmez salatalardan biridir Yoğurtlu Patlıcan Salatası. O kadar vazgeçilmezdir ki, kışın da mahrum kalınmasın diye bu güzel lezzetten, mutlaka yazdan közlenip dondurucuya kaldırılır bizim ev gibi sevilerek tüketilen evlerde. (:

MALZEMELER:
  • 4 adet patlıcan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • tuz, pulbiber
YAPILIŞI:

Patlıcanları fırın tepsinine koyup fırında közlüyoruz. Közlenen patlıcanları soyup ince ince doğrayıp, dövülmüş sarmısakları ve tuzunu ilave ediyoruz. Daha sonra çatalla krema kıvamı alana kadar eziyoruz. Patlıcanlarımız iyice ezildikten sonra süzme yoğurdunu ilave edip güzelce karıştırıyoruz ve yoğurtlu patlıcanımızı servis yapacağımız tabağa alıyoruz. Servise sunmadan önce pul biberi 2 yemek kaşığı zeytin yağında yakıp, salatamızın üzerine gezdiyoruz.

Afiyet Olsun..

* Közlenen patlıcanlardan akan suyun tepsinizde kömürleşmesini engellemek için, patlıcanları fırın tepsisine almadan önce mutlaka tepsinizi alüminyum folyo ile kaplayın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne kadar nefis bir salata olumuş,ellerine sağlık canım.

Hayırlı iftarlar.

Sevgilerle

damak-tadı