Pages

16 Eylül 2007 Pazar

FIRINDA SOMON

Ablam'ın Kırmızı Biber Çorbasına yazdığı yorumu anneme okuduktan sonra, annem Cumartesi sabahı hemen babamı Yenikapı'ya balık alamaya yolladı. Bu telaşın sebebi açıktı, Sarıyer'den çok büyük bir taş gelmişti bize ve bizimde kendimizi affettirebilmek için, özel bir haftasonu menüsü hazırlamamız gerekiyordu...

Gerçi son 1 yıldır, yani ablam Sarıyer'de yurtta kalmaya başladığından beri, haftasonu menülerimiz mutlaka daha farklı oluyor. Haftasonun yaklaşmasına yakın, evi bir telaş sarıyor, ablamın sevdiği yemekler gözden geçiriliyor, aralarından birkaçı seçilip en güzel şekilde yapılıyor ve onun kapıyı çalması bekleniyor.

Bu arada her ne kadar zil sesi herkes için aynı çalsa da, annem, ablamın gelişini zilin sesinden anlıyor ve "İşte geldi diyip hemen kapıya kuşuyor". Annelik dedikleri bu olsa gerek...

Tabi tüm bunlar olurken bana da:

"Sarıyer'den ablam geliyorrr,
Evde bir bayram havası
Annem, babam O'nu ne çok severmişşşş."

şarkısını söylemek düşüyor... (:


MALZEMELER:
  • 1 adet dilimlenmiş Norveç Somonu
  • 2-3 diş sarmısak
  • tuz, karabiber, pul biber, kekik,...
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet dilimlenmiş kuru soğan
  • 1 adet dilimlenmiş patates
  • 1 adet etli Kırmızı biber

YAPILIŞI:

Balığı dövülmüş sarmısak ve baharatlarla tatlandırdıktan sonra, diğer tüm malzemeyle birlikte fırın poşetine alın ve 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun..


* Tarif tek kişiliktir.

1 yorum:

Sevgi dedi ki...

Merhaba Fırında Somon harika gorunuyor,mutlaka denemeliyim.
ellerine saglık.