Eğer siz hala kadayıf sadece künefede ya da kadayıf tatlısında kullanılır sanıyorsanız yanılıyor ve yukarıdaki arkadaşla tanışma fırsatını bulamamışsınızdır. O zaman hiç vakit kaybetmeden hemen reçetemizin malzemelerimi tamamlayıp, kavrulmuş kadayıf ile muhallebinin enfes uyumunu bize sunan bu leziz tatlıyı denemek için mutfağa girip çalışmaya başlıyorsunuz.. (:
MALZEMERLER
Kadayıf için
- 300gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI
Kadayıfın hazırlanışı
- Kadayıfı 1 gün ya da en azından 3 - 4 saat öncesinden derin dondurucuya koyun.
- Derin dondurucuda donan kadayıfı ufalayarak genişçe bir tencereye tereyağı ve şekerle birlikte alıp rengi pembeleşene kadar kavurun.
- Son olarak içine cevizi de ekleyip 1 - 2 dakika kadar çevirdikten sonra ocaktan alıp soğutun.
Muhallebinin hazırlanışı
- Krem şanti hariç tüm muhallebi malzemelerini derince bir kaba alıp kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca altı kapatılarak 10 - 15 dakika kadar bekleyerek ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra toz halindeki krem şanti ekleyip, güzelce mikserleyin.
Tatlının oluşturulması
- Kadayıfınızın yarısını tepsiye yayıp, bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kadayıfların üzerinde güzelce yayın.
- Kadayıf kuru olduğu için muhallebiyi yayarken dikkatli davranın. Kadayıfın üzerine bir anda muhallebiyi aktarmak kadayıfların dağılmasına sebep olabilir.
- Ardından kalan kadayıfı da üzerine eşit şekilde dağıtın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder