Pages

2 Ağustos 2012 Perşembe

Muhallebili Kadayıf



Eğer siz hala kadayıf sadece künefede ya da kadayıf tatlısında kullanılır sanıyorsanız yanılıyor ve yukarıdaki arkadaşla tanışma fırsatını bulamamışsınızdır. O zaman hiç vakit kaybetmeden hemen reçetemizin malzemelerimi tamamlayıp, kavrulmuş kadayıf ile muhallebinin enfes uyumunu bize sunan bu leziz tatlıyı denemek için mutfağa girip çalışmaya başlıyorsunuz.. (: 

MALZEMERLER
Kadayıf için
  • 300gr kadayıf
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Muhallebi için
  • 1kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket  krem şanti


HAZIRLANIŞI
Kadayıfın hazırlanışı
  1. Kadayıfı 1 gün ya da en azından 3 - 4 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. 
  2. Derin dondurucuda  donan kadayıfı ufalayarak genişçe bir tencereye tereyağı ve şekerle birlikte alıp rengi pembeleşene kadar kavurun. 
  3. Son olarak içine cevizi de ekleyip 1 - 2 dakika kadar çevirdikten sonra ocaktan alıp soğutun. 

Muhallebinin hazırlanışı
  1. Krem şanti hariç tüm muhallebi malzemelerini derince bir kaba alıp kaynamaya başlayana kadar  karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca altı kapatılarak 10 - 15 dakika kadar bekleyerek ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra toz halindeki krem şanti ekleyip, güzelce mikserleyin.

Tatlının oluşturulması
  1. Kadayıfınızın yarısını tepsiye yayıp, bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kadayıfların üzerinde güzelce yayın.
    • Kadayıf kuru olduğu için muhallebiyi yayarken dikkatli davranın. Kadayıfın üzerine bir anda muhallebiyi aktarmak kadayıfların dağılmasına sebep olabilir. 
  2. Ardından kalan kadayıfı da üzerine eşit şekilde dağıtın. 
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: