Pages

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Limonlu Cheesecake


Yine, yeniden, yeni bir cheesecake denemesi daha.. (:  Hoş "Her chef mutlaka kendi damak tadından ilham alır." tezimi hatırladıkça; haftada en azından bir gün cheesecake denemesi yapmak bana normal bir davranış gibi gelse de kendisinin bizim evin bir ferdi olmasını annem nedense kabullenmek istemiyor. (: Sanırım hemen her bayan gibi şekerin insan vücuduna kattıklarından dolayı, cheesecake'e karşı bir ön yargı besliyor. Ama tabi nasıl ki su temel içeceğimiz ise, cheesecake de benim için öyle. Vücudumun haftalık ihtiyacı en az 2 dilim cheesecake. Tercihen limonlu ya da frambuazlı. (: 

MALZEMELER

Tabanı için
  • 2 paket Burçak Kurabi
  • 50 gr Tereyağı
  • Limon Kabuğu Rendesi
Kreması için
  • 500 gr Labne Peyniri
  • 100 ml Süt Kreması
  • 150 gr Süzme Yoğurt
  • 6 Yumurta
  • 1.5 su bardağı Toz Şeker
  • 1 paket Vanilyalı Puding
  • 3 yemek kaşığı Limonlu Krema (Lemon Curd)
Limonlu Krema (Lemon Curd)
  • 90 gr Tereyağı
  • 150 gr Toz Şeker
  • 2 Yumurta
  • 2 Yumurta Sarısı
  • ¾ su bardağı Limon Suyu
  • 1 yemek kaşığı Limon Kabuğu Rendesi

HAZIRLANIŞI

Cheesecake Tabanı
  1. 2 paket Burçak Kurabi'yi un haline getirdikten sonra eritilmiş tereyağını ilave ettikten sonra güzelce yoğurup, limon kabuklarını da ilave ettikten sonra cheesecake'i yapacağınız fırın kalıbının tabana (ve dilerseniz kenarlara) güzelce yayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirip soğutun.
Limonlu Krema
  1. Limonlu Kremayı hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağına şekeri ilave edip 2-3 dk. mikser yardımıyla karıştırın.
  2. Daha sonra bu karışıma yumurtaları ilave ettikten sonra ve limon suyunu da ilave edip güzelce karıştırın.
  3. Karışımı içerisinde su olan başka bir kabın içine oturtup karışım koyulaşıp, krema kava alana kadar benmari usulü pişirin.
Cheesecake Kreması
  1. Labne peyniri, krema ve süzme yoğurdu bir kaba alıp, krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  2. Daha sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyip, her yumurta sarısından sonra 20 - 30 saniye kadar mikserlemeyerek yumurtaların beyaz karışma homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. 
    • Gereğinden fazla mikserlemek cheesecake'in pişerken çatlamasına sebep olacağı için bu aşamada biraz özenli davranmanız gerekiyor.
  3. Yumurtaları labne - krema - yoğurt karışımına yedirdikten sonra hazırladığınız karışımına 1 paket vanilyalı puding'i (toz) ve hazırladığınız limon kremasından 3 yemek kaşığı kadar ilave ederek güzelce karıştırın.
  4. Yoğurtlu karışımı bir kenara bırakıp, ayrı kapta 1.5 su bardağı şeker ilave ettiğiniz yumurta beyazlarını sertleşip kar görüntüsü alana kadar mikserleyin.
  5. Son olarak kar halini almış yumurta beyazlarını yoğurtlu karışıma ilave edip, yavaşça karıştırarak kremanızın homojen bir görünüm kazanmasını sağlayın.
CheeseCake'in Oluşturulması :
  1. Kremanızı bisküvi tabanının üzerine döküp, önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında 20dk pişirdikten sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürerek 45 - 50 dk daha pişirin.
  2. Fırından çıkardığınız cheesecake'i oda sıcaklığına geldiğinde, servis tabağına alıp buzdolabında en az 8 saat dinlendirdikten sonra üzerine kalan limon kremasını ilave ederek servis yapın.
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok: