26 Haziran salı günü Komili Zeytinyağı'nın bloggerlar için düzenlediği "Lezzetli Yemekler Yarışması" nda finaldeydim. EKS Mutfak Akademisi 'nde blogger arkadaşlarımla bir araya gelerek kendi oluşturduğum bir reçeteyi yapmak, Eyüp Kemal Sevinç, Esat Özata, Zeki Kara ve Oktay Özgün gibi tanınmış şeflerle Ana Gıda Pazarlama Yöneticisi Didem Bölükbaşı'na Komili Zeytinyağı ile lezzetlendirdiğim yemeğimi sunmak ve onlar tarafından değerlendirilmek gerçekten çok keyif verici ve güzel bir deneyimdi. Her ne kadar yarışma sonunda şeflerden tarifimle ilgili övgüler almış olsam da maalesef birinciliği "Vişneli Marul Sarması" tarifiyle Birsel Türkmen'e kaptırdım. (: Birsel Hanım'la birlikte, finale kalan tüm arkadaşlarımı da hazırladıkları leziz tabaklar için tebrik ediyorum.
Son olarak, tarifimi geçmeden önce yarışma öncesinde, yarışmada ve sonrasında bıkmadan, usanmadan bizimle ( belki en çok da benimle (: ) ilgilenen Unite İletişim çalışanlarına ve bu güzel etkinliği organize ederek benim gibi mutfak sanatlarına ilgi duyan blogger'lara tariflerini paylaşma ve profesyonel bir mutfakta çalışma imkanı sunan Komili'ye bir kez daha teşekkür ediyorum.
Patlıcan Sarma'nın Yapılışı
- 3 – 4 adet patlıcan
- Zeytinyağı
- Tuz
- Patlıcanları gereğinden fazla pişirmeniz (ya da yakmanız) rulo yapmanızı zorlaştıracaktır. Bu yüzden dikkatli olun… (:
- Zeytinyağı
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kurutulmuş chili biber
- 3 adet kırmızı biber
- 4 adet domates
- Tuz, Karabiber
- Sos tüm suyunu çekerse sosa biraz kaynamış su ilave edebilirsiniz.
- 200 gr köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı kekik
- 50 gr iri çekilmiş antep fıstığı
- 200 gr keçi peyniri (tercihen Baltalı markasının Büş peyniri olsun)
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kapari
- 1 yumurta
- Su
- Zeytin yağı
Son olarak patlıcanları sarmaya başlamadan önce lezzetli üst sosu ve servis için gerekli olan malzemeleri hazırlayın…
- 75 gr keçi peyniri (Büş) ya da mozzarella
- Zeytinyağı
- Taze fesleğen
- İri çekilmiş Antep fıstığı
- Süzme yoğurt
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder