Pages

30 Eylül 2012 Pazar

İncirli Tatlı


İncirle cevizin enfes uyumunu en güzel anlatan tatlı bu olsa gerek.  Nescafe ile tatlandırılan incirli cevizli kek, kaymak tadındaki muhallebi ile birleşince ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Hazır artık mevsimi gelmiş ve ilk hasat kuru incirler çıkmışken, neredeyse tüm tatlı sıfatlarını (sütlü, meyveli, şerbetli) almaya değer İncirli Tatlı'yı mutlaka denemelisiniz...

MALZEMELER:

Kek için 
  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı Toz Şeker
  • 1 su bardağı Un
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 su bardağı Ceviz
  • 250gr Kuru İncir
Şerbet için
  • 1,5 su bardağı Su
  • 1 yemek kaşığı Nescafe
  • 3 yemek kaşığı Toz Şeker
Muhallebi için
  • 1 litre Süt
  • 2 yemek kaşığı Nişasta
  • 2 yemek kaşığı  Pirinç Unu
  • 1 su bardağı Toz Şeker
  • 1 paket Krem Şanti
HAZIRLANIŞI:
  1. İlk olarak keki hazırlamak için yumurta ve şekeri derince bir kaba alıp krem rengi alana kadar güzelce mikserleyin.
  2. Şekerle özleşen yumurtalara unu ve kabartma tozunu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın., 
  3. Daha sonra çok ince çekilmiş cevizi ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız incirleri de ilave edip, dikdörtgen bir kalıba döküp 160 derecede yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
  4. Kek pişerken krem şanti hariç tüm muhallebi malzemelerini derince bir kaba alıp kaynamaya başlayana kadar  karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca altı kapatılarak 10 - 15 dakika kadar bekleyerek ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra toz halindeki krem şanti ekleyip, güzelce mikserleyin.
  5. Kek piştikten sonra yaklaşık, su, nescafe ve şekerle hazırladığınız şerbeti kekin üzerine dökün. 
  6. Kek şerbetini çektikten sonra muhallebiyi kekin üzerine yayın ve buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: