12 Temmuz 2012 Perşembe

Orman Meyveli CheeseCake



CheeseCake serisinden devam... (:

MALZEMELER
Tabanı için
  • 2 paket Eti Burçak
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 50 gr Tereyağı
Kreması için
  • 500 gr Labne Peyniri
  • 100 ml Süt Kreması
  • 150 gr Süzme Yoğurt
  • 6 Yumurta
  • 1.5 su bardağı Toz Şeker
  • 1 paket Vanilyalı Puding
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 1 paket Dr. Oetker Gurme Vanilin
Meyve Sosu
  • 300 gr karışık orman (kırmızı) meyveleri
  • 1 su bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI


CheeseCake Tabanı
2 paket Burçak bisküviyi un haline getirdikten sonra eritilmiş tereyağını ilave ettikten sonra güzelce yoğurup, hindistan cevizini de da ilave ettikten sonra cheesecake'i yapacağınız fırın kalıbının tabana (ve dilerseniz kenarlara) güzelce yayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirip soğutun.

Meyve Sosu
  1. Kırmızı meyveleri bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin ve meyveler hafif sulanana kadar (yaklaşık 30 dk) bekletin.
  2. Daha sonra şeker ilave ettiğiniz meyveleri sosunuz reçelden biraz daha koyu bir kıvam alana kadar pişirin. (bu aşamada sos size sıvı gelirse, bir miktar mısır nişastasını suda eriterek ilave edebilirsiniz)
CheeseCake Kreması
  1. Labne peyniri, krema ve süzme yoğurdu bir kaba alıp, krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  2. Daha sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyip, her yumurta sarısından sonra 20 - 30 saniye kadar mikserlemeyerek yumurtaların beyaz karışma homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. (Gereğinden fazla mikserlemek cheesecake'in pişerken çatlamasına sebep olacağı için bu aşamada biraz özenli davranmanız gerekiyor.)
  3. Yumurtaları labne - krema - yoğurt karışımına yedirdikten sonra hazırladığınız karışımına 1 paket vanilyalı puding'i (toz) benmari usulü eritilen beyaz çikolatayla birlikte gurme vanilini ilave ederek güzelce karıştırın.
  4. Beyaz karışımı bir kenara bırakıp, ayrı kapta 1.5 su bardağı şeker ilave ettiğiniz yumurta beyazlarını sertleşip kar görüntüsü alana kadar mikserleyin.
  5. Son olarak kar halini almış yumurta beyazlarını yoğurtlu karışıma ilave edip, yavaşça karıştırarak kremanızın homojen bir görünüm kazanmasını sağlayın.
  6. Kremanızı bisküvi tabanının üzerine döküp, önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında 20dk pişirdikten sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürerek 45 - 50 dk daha pişirin.
CheeseCake'in Oluşturulması
Fırından çıkardığınız cheesecake'i oda sıcaklığına geldiğinde, servis tabağına alıp buzdolabında en az 8 saat dinlendirdikten sonra üzerine meyve sosunuzu ilave ederek servis yapın.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

kübra hanım labne için önerebileceğiniz bir marka varmı?

KY dedi ki...

Ben farklı markaların labne peynirleri kullandım tariflerimde ve aralarında pek lezzet farkı göremedim açıkçası. Bu yüzden dilediğiniz ya da alıştığınız markayı tercih edebilirsiniz. Sadece kullanacağınız peynirin light olmamasına özen gösterin.

Tarifi denedikten sonra da yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim (:

** Light labne peynirinin içeriğindeki yüksek su oranı tatlılarda lezzet kaybına sebep olduğu için cheesecake, tiramisu gibi peynir içeren tariflerde kullanılmamalı..

T. dedi ki...

Kubra'cim selam :) Bugun ilk kez bir cheesecake tarifi denedim. Bence ilk deneme icin hic fena olmadi. Baska tariflere bakarken senin blogun geldi aklima. Tariflerin hemen hepsinde 6 adet yumurta kullanmissin. Benim kullandigim bunun yarisi kadardi ki onu bile kullanirken endise ettim. Bu kadar yumurtanin tat ya da koku anlaminda rahatsiz edici bir tarafi yok mu? Yumurtayi arttirmak tam olarak neleri etkiliyor? Bir de hem seker hem vanilin hem de vanilyali puding yok yogun bir tatli tadi vermiyor mu?

KY dedi ki...

Şimdiii cheesecake için kullandığın peynir&yumurta oranına bakmak lazım. Ben 125gr peynire, 1 yumurta kullanıyorum. Koku konusunda ben hiç sorun yaşamadım, karışıma ilave ettiğim gurme vanilya ve vanilyalı puding yumurtanın kokusunu alıyor olabilir.

Yumurta ne işe yarıyor sorusuna gelirsek de yumurta cheesecake'e kıvam veriyor, yani peynirin kalınlaşıp pişmesini sağlıyor. Bazı yabancı tarifler de un, nişasta vs hiç kullanmadan sadece yumurta ile cheesecake kıvam veren reçeteler de var. Yumurta ikinci işlevi de cheesecake'e hacim vererek yumuşak bir yapı oluşturması. Daha bilimsel detaylara girmek istersen konu yumurta beyazındaki proteinle, sarısındaki yağ oranın yüksek olmasına kadar gidiyor. (:

Şeker durumu malum, damak tadına göre değişiyor (: ama benim tarifimdeki yoğurt, krema, labne karışımına tam denk geliyor şeker.

Ben bu tarifi bir kaç farklı kaynaktan esinlenerek ve kendi damak tadımı da esas alarak oluşturdum o yüzden de ben. (: Şeker oranı ya da beyaz kremasında (peynir, krema, yoğurt karışımı) değişiklik yapılabilir. (:

Bu arada Cheesecake'i denemek istersen 1 gün öncesinden haber vermen yeterli. Bahçede ya da evde dilediğin yerde ağırlayabiliriz seni.. (;

T. dedi ki...

125 gr peynire 1 yumurta olsa 4 yumurta oluyor sanki. Ama krema ve yogurt eklendigini de dusununce bu miktara cikiyor sanirim. Bu arada benim tarifte de bi paket vanilya vardi ben onu vanilin sandim :)) saf toz vanilya arifogluda satiliyor diye biliyorum simdi boyle paket versiyonlari da mi cikmis? :) Neyse seni burdan oyalamayim daha fazla. Detayli cevap ve davet icin cok cok tesekkurler :)

T. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.