Pages

20 Ekim 2007 Cumartesi

İNCİRLİ- CEVİZLİ TOP KADAYIF

Ve en sonunda bayram lezzetlerimizin tariflerine başlıyorum.. İlk olarak bu bayram ilk defa denediğim ve herkesin çok beğendiği tarifimle başlamak istiyorum..

MALZEMELER:
  • 500 gr tel kadayıf
  • 250gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 250gr kuru incir
  • 200gr ceviz
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • yarım limon
HAZIRLANIŞI:

Tereyağını kaynatmadan kısık ateşte eritin ve soğumaya bırakın. Tereyağının soğumasını beklerken, kuru incirleri ufak ufak doğrayın ve dövülmüş ceviz ve 2 çorba kaşığı toz şeker ile karıştırarak tatlınızın iç malzemesi hazırlayın. Sonra kadayıfı geniş ve düz bir tepsiye alıp elinizle havalandırarak tel tel ayırın ve ılınmış olan tereyağını kadayıfın üzerine gezdirip, tereyağını kadayıfa yedirin. Kadayıfınızı hazırladıktan sonra, bir türk kahvesi fincanını yarısına kadar kadayıf telleri ile doldurup, kadayıflar iyice sıkılaşana kadar güzelce bastırın. (Bu bastırma işlemini ufak bir çay bardağı ya da bir kaşık yardımı ile yapabilirsiniz. ). Daha sonra üzerine hazırladığınız ceviz-incir karşımından koyup, kadayıfla kapatıp tekrar bastırın. Ve pişireceğiniz fırın tepsisine ters çevirin. Kadayıfınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve 175 derecede kadayıflarınız kızarana kadar pişirin.


Kadayıflarınız pişerken şerbetini hazırlmaya başlayın. Şerbet için 4 su bardağı suyu 4 su bardağı şeker ile kaynamaya bırakın. Kaynayıp şerbet kıvamına gelmeye başladığında yarım limonun suyu ilave edip 4-5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. (Ocaktan aldığınız şerbet oje kıvamına yakın olmalı, yani tabağa bir damla şerbet damlattığınızda şerbet dağılmadan kalmalı.)


Kadayıf ve şerbetiniz ılıkken, şerbeti kadayıfların üzerine dökün ve soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok: