3 Kasım 2012 Cumartesi

İrmikli Lokma


Evin mutfağını ele geçirdiğim günden beri evimize gelen misafirlerin beklentileri giderek artmaya başladı. Önceden evde misafir ağırlamak, davet ya da bayram menüsü, sofrası hazırlamak kolaydı. Klasik, herkes tarafından sevilen ve annemin en güzel yaptığı reçeteler seçilerek hazırlanırdı menü. Ama artık menüler maalesef böyle hazırlanmıyor, hazırlanamıyor bizim evde. (:

Öncelikle gelecek olan misafirin ya da misafirlerin listesi çıkarılıyor, daha sonra ise misafirlerimizin damak tadı ve sevdikleri, sevmedikleri tüm lezzetler göz önünde bulundurularak hazırlanıyor davet menüleri. (: Aslında bana sorarsanız olması gereken de bu. "Kurnaz Tilki İle Akıllı Leylek" hikayesinden de alınması gereken ders de budur aslında.O yüzden davet menüleri, sadece ev sahibinin değil tüm misafirlerin damak tadına uyacak şekilde oluşturulmalı. Kısacası, misafirin umduğunu değil bulduğunu yediği zamanlar geçmişte kaldı.

İşte bu yüzden, biz bu bayram yine evimize, bizimle bayramlaşmaya gelecek misafirlerimizin damak tadına göre hazırladık menümüzü. Tatlı, börek ve dolmamız çeşit çeşitti.. (: İşte karşınızda bu bayram tatlılarımızdan en çok beğenilen İrmikli Lokma tatlısı..


Tarif bana ait olmadığı için, tarif konusunda her hangi bir detay vermek yerine sizi orijinal tarif için Sağlık Mutfak'ın sayfasına yönlendirmenin daha uygun olacağını düşünüyorum. Ben tatlıyı yaparken her zamanki gibi  reçeteye sadık kalamadığım için biraz değiştirdim. Siz de reçeteyi okuduktan sonra dilediğiniz şekilde özgünleştirip, farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.. Afiyet olsun.. 


3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

super olmus bayildim

hanife dedi ki...

Nekadar özenli bir sunum afiyet şifa olsun..

KY dedi ki...

Teşekkür ediyorum.. (: