9 Eylül 2012 Pazar

Fıstıklı Kadayıf


Vee en sonunda ben de UzmanTV'yle çekim yapma fırsatını yakaladım. (: Çekim her ne kadar uzun ve yorucu geçmiş olsa da gerçekten çok keyifli bir gün geçirdim UzmanTV'nin samimi ekibiyle. Bu keyifli gün için hem neredeyse tüm günlerini bana ayıran UzmanTV ekibine ve UzmanTV'yle çekim yapmama vesile olan Şefika'ya çok teşekkür ediyorum. (: Umarım UzmanTV'yle yine, yeniden, yepyeni çekimler için bir araya gelebiliriz.

Çekimde UzmanTV için hem Fıstıklı Kadayıf hem de şeker hamuru kaplı Yaş Pasta yaptık. Pasta tarifimi ilerleyen günlere saklayarak ilk olarak sizinle Fıstıklı Kadayıf tarifimi paylaşacağım, umarım beğenirsiniz. (:


MALZEMELER

  • 750gr Kadayıf
  • 375gr Tereyağı
  • 375gr iri çekilmiş Antep Fıstığı
  • 4 su bardağı Su
  • 4 su bardağı Şeker

HAZIRLANIŞI 

          Tatlımızın şerbetini hazırlamak için;
  1. Şeker ve suyu derince bir kaba alıp, kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 3 – 4 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.                                                                                                                                                   ..........
    Kadayıfı hazırlamak için;                                                                                                                ...............................
  3. Tatlımızı hazırlamaya başlamadan önce tereyağını bir kaba alarak çok kısık ateşte erimeye bırakıyoruz. Bu arada kadayıf tellerini didikleyerek yapışan tellerin birbirinden ayrılmasını sağlıyoruz.
  4. Daha sonra kadayıf tellerini bıçakla irice parçalıyoruz ve eriyen tereyağını ilave ederek kadayıf tellerinin tamamının yağı emmesini sağlıyoruz.
  5. Daha sonra kadayıfın yarısını fırın kabına güzelce yapıp, sert bir cisimle (bardak, ya da bir başka fırın kabıyla) bastırarak kadayıfı fırın kabına iyice yerleştiriyoruz.
  6. Daha sonra iri çekilmiş antep fıstığını kadayıfların üzerinde eşit şekilde yaydıktan sonra kalan kadayıfı da fıstıkların üzerine güzelce yerleştirip yine sert bir cisimle bastırarak tatlımızın kalıba yerleşmesini sağlıyoruz.
  7. Tatlımızı 200 derecede üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  8. Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık şerbetle buluşturup 20 – 25 dakika kadar tatlımız şerbeti çekene bekledikten sonra dilediğimiz gibi süsleyerek servis yapıyoruz. 

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok: