Uzun süren sessizliğim sırasında biriktirdiğim tariflerden favorim olan CheeseCake ile kaldığım yerden tekrar başlıyorum blog serüvenime.. (:
Malzemeler
CheeseCake Tabanı için
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kakao
- 80 gr bitter çikolata
- 1 çay kaşığı vanilin
Kreması için:
- 750 gr süzme yoğurt
- 1,5 paket vanilyalı puding
- 6 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
CheeseCake Tabanı:
- Yumurtayı toz şekerle birlikte bir kaba alın ve şeker eriyip krema kıvamını alana kadar mikserleyin.
- Karışım beyazlaşıp krema kıvamı aldıktan sonra eritilmiş tereyağını ve ayrı bir kapta benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edip tahta bir kaşıkla karışım homojen bir görünüm alana kadar yavaş yavaş karıştırın.
- Elde ettiğiniz bu sıvı karışıma unu, kakao ve vanilyayı eleyerek ilave edin.
- Cheesecake'inizi yapacağınız kaba bu kek karışımını koyarak yoğurtlu karışımı hazırlayana kadar buzlukta bekletin
Yoğurtlu Krema:
- Süzme yoğurdu krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Yoğurt krema kıvamına geldikten sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyip, her yumurta sarısından sonra 20 - 30 saniye kadar mikserlemeye devam edin. (Gereğinden fazla mikserlemek cheesecake'in pişerken çatlamasına sebep olacağı için bu aşamada biraz özenli davranmanız gerekiyor.)
- Daha sonra yoğurt - yumurta sarısı karışımına 1.5 paket vanilyalı puding'i (toz) ilave ederek güzelce karıştırın.
- Şimdi yoğurtlu karışımı bir kenara bırakıp, ayrı kapta 1 su bardağı şeker ilave ettiğiniz yumurta beyazlarını sertleşip kar görüntüsü alana kadar mikserleyin.
- Ve son olarak kar halini almış yumurta beyazlarını yoğurtlu karışıma ilave edip, yavaşça karıştırarak kremanızın homojen bir görünüm kazanmasını sağlayın.
** Eğer yoğun vanilya tadından hoşlanıyorsanız pudingle birlikte vanilya esansı ya da toz vanilin de ilave edebilirsiniz.
** Kremanızı tatlandırmak isterseniz limon ya da portakal kabuğu gibi doğal aromalardan faydalanabilirsiniz.
CheeseCake'in Oluşturulması :
- Kek karışımını koyarak buzluğa kaldırdığınız kek kalıbını buzluktan alıp, cheesecake'in yapışmasını engellemek için kenarlarına tereyağı sürün.
- Kremanızı kek tabanının üzerine döküp, önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 20dk pişirdikten sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürerek 45 - 50 dk daha pişirin.
** Fırından çıkardığımızda ortası hala yumuşak olabilir ama panik yapmayın (: soğudukça sertleşecektir.
** Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.. (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder