11 Mayıs 2007 Cuma

ÇİN BÖREĞİ




Malzemeler:
6 adet yufka
İç harcı için:

400 gr kıyma
2 adet soğan
4 adet sivri biber
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça
maydonoz
pulbiber, karabiber, tuz

Yufkaları ıslatmak için:

1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı soda
1 yumurta

Börekleri bulamak için:


1 su bardağı süt
2 yumurta
galeta unu

Yapılışı:
Önce iç harcı hazırlayın. Bunun için, tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun. 2 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tavada biraz çevirin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Halka halka doğradığınız sivri biberleri ekleyip, bunlar biraz pişince salçasını koyun. En son olarak sırasıyla bulguru, cevizi, ince kıyılmış maydonozu, pulbiberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı kaynar suyu ekleyip, bulgurların şişmesi için dinlenmeye bırakın.

Süt, sıvıyağ, soda ve yumurtayı bir kapta mikserle iyice çırpın. Bu karışımı yufkaları ıslatırken kullanacaksınız.

Yufkanın birini serip, sıvı karışımla üzerini ıslatın. 2. yufkayı üzerine koyup, tekrar sıvı karışımla ıslatın. Yufkayı önce 4'e, ardından her çeyrek daireyi 3'e bölün. Böylece 2 yufkadan 12 adet börek elde edeceksiniz. Kıyma üçgenlerin geniş kısmına koyup, sigara böreği şeklinde sarın. Bütün yufkalar için bunu tekrarlayın. 36 adet böreğiniz olacak.

1 su bardağı süt ve 2 yumurtayı iyice çırpın. Börekleri önce bu karışıma bulayın. Ardından galeta ununa batırıp iyice yapışmasını sağlayın. Bu börekleri sıvıyağda kızartmak yerine, biz 180C'lik fırında pişirmeyi tercih ediyoruz. Size de bu şekilde yemenizi tavsiye ederim..
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: