Ramazan ayında bir blog'da görerek keşfettiğim, çok malzeme gerektirmeyen ve yapılışı zaman almayan leziz bir tatlı.. Kolay ama lezzetti bir tatlı tarif arıyorsanız Ekmek Tatlısı tam size göre.. (: Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız..
MALZEMELER
- 24 adet Tost Ekmeği
- 500gr Kaymak
- 1 tatlı kaşığı Un
- Kızartmak için Sıvı Yağ
Şerbet için
- 3 su bardağı Su
- 2 su bardağı Şeker
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tatlımızın şerbeti hazırlamaya başlıyoruz..
- Şeker ve suyu derince bir kaba alıp, kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 3 – 4 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tost ekmeklerinin kenarlarını düzgünce ayırarak merdane yardımıyla inceltin.
- İnceleterek açtığınız tost ekmeklerinin içine 1 tatlı kaşığı (yaklaşık 20gr) kaymak koyup rulo şeklinde sarın.
- Ekmek dilimlerinin tamamından rulolar hazırladıktan sonra 1 tatlı kaşığı unu 2 çorba kaşığı su ile açarak ruloları bu unlu karışıma batırdıktan sonra kızgın yağın içine atarak,altın rengi alıncaya dek kızartın.
- Ekmek ruloları kızardığında 1 - 2 dakika soğumaları için bekleyin, ve daha sonra hazırladığınız şerbetin içine atın.
- Bu aşamada şerbetinizin ılık olması gerekiyor. Bu yüzden tatlınızı yapmaya mutlaka şerbet ile başlayın.
- Şerbetten aldığınız tatlılarınızı antep fıstığı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun..
4 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar..
Teşekkür ederim Fuat Bey.. (:
Çok değişik bir tatlı. Denemek lazım, severim şerbetli tatlıları. Ellerinize sağlık.
ellerinize sağlık bende nette görmüştüm bu tarifi, inşallah en kısa zamanda deneyeceğim :)))
sevgiler...
Bana da beklerim,
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Yorum Gönder