15 Ekim 2012 Pazartesi

Ekmek Tatlısı


Ramazan ayında bir blog'da görerek keşfettiğim, çok malzeme gerektirmeyen ve yapılışı zaman almayan leziz bir tatlı.. Kolay ama lezzetti bir tatlı tarif arıyorsanız Ekmek Tatlısı tam size göre.. (: Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız..

MALZEMELER
  • 24 adet Tost Ekmeği
  • 500gr Kaymak
  • 1 tatlı kaşığı Un
  • Kızartmak için Sıvı Yağ

Şerbet için
  • 3 su bardağı Su
  • 2 su bardağı Şeker

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak tatlımızın şerbeti hazırlamaya başlıyoruz..
  1. Şeker ve suyu derince bir kaba alıp, kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 3 – 4 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.  
Şerbeti hazırladıktan sonra ekmek rulolarını hazırlamaya başlıyoruz..  
  1. Tost ekmeklerinin kenarlarını düzgünce ayırarak merdane yardımıyla inceltin. 
  2. İnceleterek açtığınız tost ekmeklerinin içine 1 tatlı kaşığı (yaklaşık 20gr) kaymak koyup rulo şeklinde sarın.
  3. Ekmek dilimlerinin tamamından rulolar hazırladıktan sonra 1 tatlı kaşığı unu 2 çorba kaşığı su ile açarak ruloları bu unlu karışıma batırdıktan sonra kızgın yağın içine atarak,altın rengi alıncaya dek kızartın.
  4. Ekmek ruloları kızardığında 1 - 2 dakika soğumaları için bekleyin, ve daha sonra hazırladığınız şerbetin içine atın.
    • Bu aşamada şerbetinizin ılık olması gerekiyor. Bu yüzden tatlınızı yapmaya mutlaka şerbet ile başlayın.
  5. Şerbetten aldığınız tatlılarınızı antep fıstığı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun..