Pages

3 Haziran 2012 Pazar

Tahinli Kabak


Arşivimden leziz bir tarif daha.. Antakya'nın tahinle servis edilen kabak tatlısından ilham alarak oluşturduğum Tahinli Kabak Pasta'm.. Hala bal kabağı bulma şansı olan varsa, bu tarifimi mutlaka denemeli; bulamayanlar da sonbaharda yapılacak tarifler arasına mutlaka eklemeli.. (: 



MALZEMELER
  • 1 adet 3 bölünmüş sade pandispanya
  • 250 gr + 100gr kabak tatlısı
  • 1.5 paket süt kreması
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 100 gr ceviz krokan
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 paket gurme vanilya 
  • 1 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı krema
  • 3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Kremayı hazırlamak için;
  1. 250 gr kabak tatlısını püre haline getirin. Bu arada ayrı bir kapta 1.5 paket süt kremasına, 1.5 su bardağı şekeri ilave edip krema kabarıp şanti kıvamına gelene kadar mikserleyin.
  2. Hazırladığınız bu kremanın 4-5 yemek kaşığı kadarını püre haline getirdiğiniz kabak tatlısını ilave edin.
  3. Kalan süt kremasına 1 su bardağı tahinle birlikte 1 paket gurme vanilyayı ilave ederek, homojen bir görünüm kazanması için güzelce karıştırın.
    Pastanın Yapılışı;
    1. Pandispanyanın bir dilimi servis tabağına koyarak, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı krema ve 3 yemek kaşığı şekerle hazırlanan şerbetle güzelce ıslayın. 
    2. Daha sonra balkabaklı kremanın yarısını kekin üzerine yayın ve kremanızın üzerine ceviz krokanların tamamını eşit şekilde dağıtın.
    3. Daha sonra 2. keki koyun ve kekinizi ısladıktan sonra hazırladığınız tahinli kremanızı kekin üzerine yayın ve kekin 3 dilimi de yerleştirerek hafifçe bastırın.
    4. Kekin son parçasını da çok hafif ıslatıp kalan balkabaklı kremanız ile pastanızın üzerini kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin.
      Afiyet olsun.

      Hiç yorum yok: