Pages

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Naneli Çikolatalı Pasta



Bitter çikolatayı nane ile tatlandırma fikri ilk olarak 1700'lerin sonlarında Avrupa'lılardan çıkmış. Amaç, tadı acı bulunan bitter çikolatayı, tatlandırarak daha lezzetli ve yenilebilir kılmakmış. Şimdilerde piyasada satılan çikolata ve şekerlemelere, nane ve çikolata içeren tariflerin çokluğuna bakarsak, sanırım bunu başarmışlar da.. (:  Kısacası; nane aroması bitter çikolatanın acı tadını bastırmış ve ağızlarda hoş, ferah, mutluluk verici bir tat bırakmış..

MALZEMELER
  • 1 adet 3 bölünmüş kakao pandispanya
  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı nane yağı (ya da esansı)
  • 1 su bardağı bitter damla çikolata
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 30 gr bitter çikolata

YAPILIŞI
  1. Sütün dörtte birini ayırın ve kalanını şekerin yarısı ile birlikte tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. 
  2. Ayrı bir kapta ayırdığınız sütü, mısır nişastasını ve pirinç ununu karıştırın daha sonra bu karışıma yumurta sarılarını ve kalan şekeri ilave edip, karışım özleşene kadar karıştırın. 
  3. Süt-şeker karışımı kaynamaya başlayınca, karışımdan bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ilave edin (bunu yapmaktaki amaç iki karışıma aynı sıcaklığa getirmek ve yumurta sarılarının pişmesini engellemek) ve daha sonra yumurtalı karışımı kaynayan süte ilave edin. 
  4. Bir süre kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kremanın ilk sıcağı çıktıktan sonra nane yağını ilave edip mikserle karıştırın.
  5. Krema soğuduktan sonra yüksek devirde mikserleyerek koyu kıvama getirdiğiniz süt kremasıyla birlikte bitter damla çikolataları da ilave edip güzelce karıştırın.


PASTANIN OLUŞTURULMASI
  1. 2 yemek kaşığı süt kremasına bitter çikolatayı da ekleyerek, çikolata eriyene kadar benmari usulu ısıtın. Daha sonra bu karışıma 1 çay bardağı sütle birlikte 1 yemek kaşığı kakaoyu da ilave ederek güzelce karıştırın. 
  2. Pastanın ilk dilimini bu karışımla ıslattıktan sonra kremanızı güzelce kekin üzerine yayın, daha sonra aynı işlemi 2. kek parçası için de yapın.
  3. Son olarak da 3. kek dilimini koyduktan sonra pastanızı yeşil gıda boyasıyla renklendirdiğiniz krema ile kaplayarak dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet Olsun.. (:


2 yorum:

emilio dedi ki...

İşte bu mükemmel görünüyor ellerinize sağlık !!! ;)

KY dedi ki...

Teşekkürler Emilio (;