Pages

26 Ağustos 2008 Salı

'TaKATa' Makarna

Yine yeni yeniden bir tarif ve yine yeni yeniden KAJU..! (=

MALZEMELER:
  • 1/3 paket makarna
  • 300 gr kemiksiz tavuk eti
  • 100 gr kaju
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, pul biber
**Tarif 2 kişiliktir.

HAZIRLANIŞI:
  1. Makarnayı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ettiğiniz suda haşlayın.
  2. Makarnanız haşlanırken 3 yemek kaşığı sıvıyağı bir tavaya koyup şerit halinde doğradığınız tavuk etlerini yüksek ateşte sote edin.
  3. Tavuk etlerini kızarmaya başlayınca kaju fıstıklarını da ilave edip 3-4 dakika kadar orta ateşte çevirin.
  4. Bu arada tahin ve suyu bir kapta karıştırarak dilediğiniz baharatlar ile tatlandırın.
  5. Tavuklarınız ve kaju fıstıklarınız kızardıktan sonra, hazırladığınız tahinli sosu ileve edip ocağın altını kapatın.
  6. Haşlanan makarnanızı süzdükten sonra, tarifinize adını veren TahinliKajuluTavuklarınızı da ilave ederek servis yapın.
Afiyet Olsun..

1 yorum:

pelin dedi ki...

Ben kaju ile kurabiye yapmıştım ama böylesi ne kadarda güzel olmuş...
Ellerine sağlık..