11 Temmuz 2008 Cuma

TİRAMİSU TART


Uzun suren sessizliğimi laptopumun arızalanmasına, mezuniyetime, yüksek lisans başvurularıma ve en önemlisi de 4 senenin yorgunluğunu atmak için kısa bir süreliğine yaptığım tatile bağlarsam, sanırım beni affedersiniz. (= Ama merak etmeyin, sessiz kaldığım süre boyunca boş durmadım; derslerden ve tez çalışmalarımdan vakit buldukça ve kendimi kötü hissettikçe bir nevi terapi ve dinlenme amacıyla mutfağa girdim, ve yine farklı tarifler deneyip hepsinin fotografları çektim, blogumda sizlerle paylaşabilmek için.

Denediğim yeni tariflere geçmeden önce, önceden yaptığım fakat bloguma koyma fırsatını bulamadığım bir tarifimi sizlerle paylaşamak istiyorum. Klasik tiramisu lezzetini tart hamuru kullanarak denedim. Kahveli lezzetleri seviyorsanız mutlaka siz de denemelisiniz.



HAZIRLANIŞI:

Tart hamurunu Hurmalı Kajulu Tart tarifimde olduğu gibi hazırlıyoruz, yalnız bu tart için hamura çekilmiş kaju değil sadece 1 yemek kaşığı türk kahvesi ilave ediyoruz. Tiramisunun kremasını da yine aynı tarifimdeki peynirli kremaya bir paket (90gr) beyaz çikolata ilave ederek hazırlıyoruz ve pişen tart hamurunu servis tabağına aldıktan sonra üzerine kremayı eşit bir şekilde yaydıktan sonra tartımızın üzerini kakao-türk kahvesi karışımı ile kaplıyoruz.

Afiyet Olsun..

3 yorum:

Kutsal dedi ki...

ben istiyorum yukarıda ki makarna ve tarttan.

Halen guru olan üye.

KY dedi ki...

guruluktan gurmeliğe geçiş yaparsan ben de sana bu tart ve makarnadan yaparım (=

Kutsal dedi ki...

Çok acımasızsın :destere