Pages

21 Mart 2008 Cuma

AYÇÖREĞİ


- Ayçöreğini sevemeyen var mı?????

- .....
- Yok mu..?? Peki, bu lezzetli çörekleri gönül rahatlığıyla alıp tüketebilen var mı??
- .....
- Yok mu..?? Peki, ayçöreğini evde yapıp güvenerek tüketmek istemeyen var mı?
- .....
- Yok mu..?? O zaman haydi mutfağa..
** Ben yine dayanamadım ve klasik bir lezzet olan ayçöreğine Kübra farklıyla yaklaştım. Sonuç benim ve tadanların hoşuna gitti, umarım siz de bu tarifi dener ve beğenirsiniz...

MALZEMELER:

Hamur için:
  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 100ml ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • aldığı kadar un

İçi için:

  • 2 su bardağı ayva marmelatı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı kuru üzüm

YAPILIŞI:

  1. Pudra şekerini tereyağı ile birlikte, şeker eriyip krema kıvamı alıncaya kadar mikserleyin.
  2. Krema kıvamına gelen tereyağı-şeker karışımına sütü, toz mayayı ve unu eleyerek ilave edin. Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince, üzerini nemli bir bez ile örtün ve şekil vermeden önce 1-1,5 saat kadar dinlendirin.
  3. Hamurunuz dinlenirken iç harcınızı hazırlayın. Ayva marmelatını, cevizi ve kuru üzümü güzelce karıştırın. Dilerseniz bu iç harca tarçın ya da hindistan cevizi katarak tatlandırabilirsiniz.
  4. Dinlenmiş hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayaın. Daha sonra bir çay kaşığı yardımı ile tereyağı sürerek açın.

İç harcınızı hamurun üzerine güzelce yayıp, rulo şeklinde sarıktan sonra ay sekli verin. Hazırladığınız çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve hinditan cevizi serpin ve 170 derecede pişirin.

Şekil verme aşamasını kısaca özetlemek gerekirse (:

Hiç yorum yok: