21 Şubat 2008 Perşembe

KAKAOLU KALPLİ KURABİYE


MALZEMELER:
  • 300gr tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 500gr un
  • 150gr pudra şekeri
  • 100gr toz fındık
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile birlikte bir kaba alın ve şeker eriyene kadar mikserleyin.
  2. Hazırladığınız tereyağı-şeker karışıma önce toz fındığı daha sonra unu, kabarta tozunu, ve kakaoyu eleyerek ilave edin.
  3. Hamuru bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra, elle koparıp uzun şeritler halinde hazırladığınız hamurlara kalp şeklini vererek 170 derecede pişirin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: