Pages

6 Aralık 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Enginar, hala mevsimini koruyan ender sebzelerden biridir. Sadece mevsimi olan ilkbaharda belirli bölgelerde yetiştirilen enginar, hem bu sebepten dolayı hem de bir çok faydası olduğu için çok kıymetlidir. Bizim evde çok sevilerek tüketilen bu kıymetli sebzeden, sadece mevsiminde değil de her zaman faydalanmamız için, annem her sene mutlaka özel olarak temizletip aldığı enginarları, kışın tüketilmek üzere derin donrucuda saklar. İşte bu tarif de geçen baharda alıp sakladığımız enginarlarla yapılanlardan biri..




MALZEMELER:
  • 4 adet soyulmuş enginar
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 2 adet havuç
  • 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet domates
  • 1 adet patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak enginarlarınızı, kararmamaları için diğer malzemeleriniz hazır olana kadar limonlu unlu suda bekletin.(Eğer konserve enginar kullanacaksanız, kendi suyunda bekletin) Enginarlarınızı suya koyduktan sonra havuçları ve patatesi küp küp doğrayın. Bunları derin bir kapta soyulmuş arpacık soğanlarla ve bezelyelerle biraz tuz ve kırmızı biber ilave ederek harmanlayın. Daha sonra enginarlarınızı pişireceğiniz tencereye dizin, ve üzerlerine hazırladığınız tüm malzemeyi eşit şekilde dağıtın ve üzerlerine 1 dilim halka şeklinde dilimlenmiş domateslerden koyun. Son olarak bir bardakta zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı nar ekşisini yarım bardak suyla inceltin ve bu sıvı karışımı enginarların üzerine gezidirip, enginarlarızı pişirin.

Afiyet Olsun...






1 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Hayirli bayramlar