Pages

29 Ekim 2007 Pazartesi

PEYNİRLİ BÖREK


Su böreği çok seviyorsunuz ama açamıyorsanız veya her seferinde su böreği ile uğraşmak size yorucu geliyorsa, bu böreği mutlaka denemelisiniz. Bildiğiniz klasik tepsi böreğinin, sadece yufkları ıslatmak için kullandığınız iç harcını biraz daha farklı hazırlayarak su böreği lezzetini elde edebilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 4 adet yufka
  • 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • peynir
  • maydanoz

HAZIRLANIŞI:


İlk olarak sütü, eritilmiş tereyağını, sodayı ve yumurtaları bir kapta mikserleyin. Sıvı karışımı hazırladıktan sonra, yufkalardan bir tanesi alıp yağlanmış fırın tepsinize, yufkanın kenarları yanlardan taşacak şekilde yerleştirin ve hazırladığınız sıvı karışımla yufkanızı ıslatın. İkinci yufkanızı ikiye bölün, her bir parçayı biraz kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin. Bu arada her yufka parçasını serdikten sonra ikinci parçayı sermeden hazırladığınız sıvı karışımla ıslamayı unutmayın. Daha sonra üçüncü yufkanızı da aynı şekilde 2 ye bölün ilk parçayı serip sıvı karışımla ısladıktan sonra hazırladığınız peynirli maydanozlu iç harcın tamamı yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. (2 ye bölerek kullanın ve her bir parçayı serdikten sonra mutlaka sıvı karışımınızla ıslayın) Son olarak ilk serdiğimiz yufkanın taşan kısımlarını böreğin üzerine kapatın ve kalan sıvı karışımı böreğinizin üzerine gezdirin. Böreğinizi bu şekilde buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra 175 deredeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun..

2 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Merhaba,börek harika olmus,ellerinize saglik.

Sevgi dedi ki...

Selam borek harika görünüyor ellerine saglık.