Pages

3 Eylül 2007 Pazartesi

PİZZA

Her ne kadar yaz sıcakları için pek uygun bir tarif olmasa da, ramazan sofralarında sucuklu pideye ya da böreğe alternatif olabilir..


MALZEMELER:
  • 250gr un
  • 125ml su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz
  • 1/2 paket toz maya
  • üzeri için ketçap, sucuk, mantar, kaşar, zeytin, mantar, domates, yeşil ve kırmızı biber, kekik, pul biber...
HAZIRLANIŞI:

Unu hamur yoğurma kabına eleyin ve tuzu, şekeri ve toz mayayı ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp azar azar su ialve ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şekline getirip üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında dinlenmeye bırakın.

*En iyi sonucu almak için pizza hamurunun enaz 6 saat dinlenmiş olması gerekir, eğer zamanınız varsa mutlaka bunu uygulayın hamurunuz çok daha lezzetli olacaktır.

Dinlenen hamurunuzu merdane yardımıyla açın ve yaglanmış tepsiye koyun.

Hamuru fırın tepsisine koyduktan sonra, üzerine ketçap sürüp sucuk ve biberleri dizin.

Biberlerden sonra zeytin ve mantarları da pizzanızın üzerine yayın. Pizzada mantar kullanacaksanız, direk hamurun üzerine değil diğer malzemelerin üzerine koyarsanız mantarlarınız sulanmadan pişer, ve daha lezzetli olur.


Daha sonra dilimlenmiş domateslerinizi dizip, pul biber ve kekik serptikten sonra ısıtılmış fırında, pizzanızın altı kızarana kadar pişirin. Ben kaşarı pizzanın pişmesine 5 dakika kala ilave ediyorum böylece eriyen kaşar kuruyup sertleşmiyor.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: