14 Eylül 2007 Cuma

KIRMIZI BİBER ÇORBASI


Sıcakların İstanbul'u terk etmesi, yazlık sezonunu kapatan annemin eve gelmesi, ve bütün bunların üzerine bir de Ramazan'ın gelmesi, çorba vaktini getiren yeterli ve geçerli sebeplerdendir... (: Ramazan'da, çoğu kişi gibi, benim için bir çorbanın bir de tatlının yeri ayrıdır. Annem de bunu bildiği için bu seneki ilk iftar menümüz için , benim mercimekten sonra 2. favori çorbam olan, Kırmızı Biber Çorbası 'nı ve tatlı olarak ta, patenti bana ait olan (: Tahinli Muhallebi'yi yapmıştı.

Ama malesef tatlılar ben fotograflarını çekemeden bittiği için, şimdilik sadece çorbanın tarifini yayınlayabiliyorum... Tahinli Muhallebi borcum olsun... (:



MALZEMELER:

  • 7-8 adet salçalık kırmızı biber
  • 500gr domates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Kırmızı biberleri fırında ya da ocakta közleyin. Közlenen biberleri soyun ve biberlerin yarısını ayırıp kalanını küp küp doğrayın. Yağı ısıtıp, piyazlık doğranmış soğanları ve sarmısakları ilave edin ve soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Daha sonra küp küp doğradığınız biber ve domatesleri ilave edip pişmeye bırakın. Domatesler ğiştikten sonra suyunu ilave edin ve kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Bu arada ayırdığınız kırmızı biberleri ince ince doğrayın. Çorbanızı ocaktan alıp pürüzsüz bir hal alana kadar blendırlayın ve ince doğranmış biberleri ilave edip 1-2 dakika kaynatın.

Afiyet Olsun..



* Biberleri fırından aldıktan sonra soğuk suya batırıp çıkarırsanız daha rahat soyarsınız.
* Çorbada su yerine eğer varsa tavuk suyu ya da et suyu kullanırsanız, çorbanız daha lezzetli olur.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

ramazana tekrar kavuşmamız güzel, çorba da güzel, ilk orucun ne ile açıldığının resmedilmesi de hoş, masada anne baba kübra emoş,

bir eksik yok mu sanki??
ilk iftarını nerede, kiminle ne ile yaptığı önemsenmeyen, alıngan, sürekli ilgi isteyen, sivri dilli, çok bilmiş abla..

Unknown dedi ki...

tam da ramazanlık olmus corba hakketen... normalde ewde corba(hazır corba tabıkı ) yapmaya üşenen ben iftar sofrasını kesinlikle çorbasız atlamıyorum :)tabi benim parmakta BEN olmadıgı için kubranınkiler gibi olmuyor..
O yuzden napmak lazım bi iftar daweti werip bizim kızlara, kübraya bu corbayı yaptırmak lazıımm :) msg yerine gitmiştir heraldee...

Mutfak Havlusu dedi ki...

kırmızı biber harika bir lezzete sahib eklendiği her yiyeceği değişik bir lezzete büründürüyor.
çorbanın renginden belli parlaklığı ve güzelliği..
eline sağlık..