Pages

18 Eylül 2007 Salı

KAVUN REÇELİ

Reçel ve meyveli tatlıları sevenler mutlaka denemeli...

MALZEMELER:
  • 2 kg dilimlenmiş kavun (tercihen sarı uzun kavun)
  • 750gr şeker
  • limon suyu

YAPILIŞI:


Tencereye kavun ve şekeri, bir sıra kavun, bir sıra şeker olacak şekilde güzelce koyun. Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra, ocağa koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, köpük oluşmasını engellemek için, 1 çay kaşığı tereyağını ilave edin ve kısık ateşte 45 dakika (daha doğrusu reçel kıvamını alıncaya) kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın yarım limonun suyunu ilave edin ve 1-2 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara koyup, ağzını sıkıca kapatın.


* Benim kullandığım kavun biraz yumuşak olduğu için pişerken çok dağıldı bende bu yüzden reçel piştikten sonra robotton geçirip marmelat yaptım. Siz biraz daha sert bir kavun kullanırsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.


1 yorum:

serpil dedi ki...

VAlla ne diyeyeim süpersin...Ellerine sağlık.Banada gelll:))