Pages

19 Eylül 2007 Çarşamba

PATLICANLI ETLİ GÜVEÇ


Fırında pişen yemekler zahmetli olur biraz, ama enaz zahmetli oldukları kadar da lezzetli olurlar, hele bir de toprak güveç kullanırsanız.. (: Fırında pişen yemekleri çok sevdiğim için bu porsiyonluk kapları çok sık kullanıyorum ve şuana kadar beni hiç hüsrana uğratmadılar.. Bu porsiyonluk güveç kapları davet sofraları için de çok kullanışlı oluyor, bence siz de iftar davetleriniz için kesinlikle kullanmalısınız..

MALZEMELER:
  • 500 gr kuşbaşı dogranmış dana eti
  • 1 paket (500gr) arpacık soğan
  • 3 patlıcan
  • 4-5 tane etli yeşil biber
  • 2-3 tane domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Baharatlar (tuz, kekik, pulbiber, karabiber,...)
YAPILIŞI:
  1. Patlıcanları alacalı soyun ve küp şeklinde doğrayıp üzerine biraz tuz serperek acısı çıkana kadar bekletin.
  2. Patlıcanlar tuzda beklerken kuşbaşı dogranmış etleri, arpacık soğanlarla birlikte tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip, arada sırada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Daha sonra patlıcanların suyunu sıkarak tavaya alın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek, orta ateşte pişirin. (Ben çok ağır olmaması için kızartmadım ama siz isterseniz patlıcanları sıkıp kuruladıktan sonra kızartarak ta kullanabilirsiniz.)
  4. Patlıcanlarınız da piştikten sonra porsiyonluk güveç kaplarının içini yağlayın ve bir sıra etli-soğanlı karışımdan, bir sıra patlıcan olacak şekilde koyun ve su ile ezerek ve baharatlarla tatlandırarak hazırladığınız karışımı da tüm güveçlere eşit olacak şekilde paylaştırın.
  5. En üste domates ve biber dilimlerini koyarak. 175 derecedeki fırında 30 dakika fırınlayın.

Afiyet Olsun...


2 yorum:

feriha dedi ki...

Allahtan aç deilim, bide aç olsam ne hale gelcem kesinlikle oruçluyken gezilmemesi gereken bşr site :) İlk once baktım acaba bu kaplardan alsam mı dıe snr yok yaa nası yapcam dedım beceremem siteyi gezerken baktım tatlıda yapmıssın bu kaplarda almaya karar werdım :) anlıcan beni masrafa soktun kubra :) benim gibi yemek konsuunda beceriksiz bir arkınıda yemek yapmaya ozendırıosun ya helal olsun ne diim... tabi bu işe en cokta mert sewincek cocukcagız hazır yemek yemeye we tawuklu bezelye yemege bıktı artık :) aaa bide ozel tarif istegim warr tawuklu borek tarifi koysana kubra mert cok sewıoda yapııım barii :)

Emre dedi ki...

salçayı ne zaman kullanacağımızı yazmamışsınız. ayrıca bahsettiğiniz sosu sadece su ve baharatla mı hazırlıyoruz?