Pages

10 Ağustos 2007 Cuma

DUTCH COOKIES

Çocukluğumda Almanya'dan gelen komşularımızın getirdiği, muhteşem tereyağı kokusuna sahip ve benim için Nutella'dan sonra en değerli hediyeydi bu Hollanda Bisküvileri. Ama artık hem çocuk olmadığım için, hem de Almanya'da yaşayan tanıdıklarımız Türkiye'ye yerleştiği için; artık kimse bana bu kurabiyelerden hediye etmiyor. Kısacası eskiden armut pişmiş halde ağzıma düşerdi, ama şimdi "Kendin pişir kendin ye" uygulamasına geçmek zorunda kaldım. (: İşte yabancı sitelerden bulduğum ve uyguladığım orijinal Dutch Cookies tarifim...

MALZEMELER:
  • 2 cup un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 230gr tuzsuz tereyağı
  • 1 cup toz şeker
  • 1 yumurta
* Bu tarifte kullanılan cup 250ml.'dir

HAZIRLANIŞI:

Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın ve yumurtanın sarısını bu karışıma ilave edin. Mikserin hızını düşürüp yumurta sarısı, tereyağ-şeker karışımını ile özleşene kadar karıştırın. Daha sonra unu eleyerek ilave edin ve hamur kendini toplayana kadar mikserle karıştırmaya devam edin. Eğer aceleniz yoksa oluşturduğunuz hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla açın ve istediğiniz şekilde kurabiye kalıplarıyla kesin. Hazırladığınız kurabiyelerinizin üst yüzünü, önce yumurta akına daha sonrada toz şeker-tarçın karışımına batırıp yağlanmış tepsiye dizin ve 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Dilerseniz hamurunuzun bir kısmına hindistan cevizi ilave ederek daha farklı ve güzel tatlar elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..


*Bu arada bu kurabiyelerin gerçekten lezzetli olmasını istiyorsanız mutlaka tereyağı kullanın, margarinle yaparsanız aynı sonucu alamazsınız.

1 yorum:

Pastacı Kız dedi ki...

Mergaba kurabiyeler çok şık ve güzel olmuş tadı eminimki nefistir ellerinize sağlık tarif içinde çok teşekkürler sevgiler selamlar.